Nyhetsbrev sommar 2018

19. juni 2018

Nyhetsbrev juni 2018          

                                  

Hej i sommarvärmen!

Terminen går mot sitt slut och vi har en skön (häst)sommar framför oss. Kanske ska du till Falsterbo eller annan hästfest under ledigheten?

ridläger_198x132.jpg

Ridskolehästarna ska få sin välförtjänta vila under fyra veckor i juli, den 21 juni är sista ridskoledagen- därefter är ridlägerveckan v 26, 25-29/6.

Vill du fortfarande rida extra så anmäl dig till privatlektioner, kurs eller hyra häst under v 26 eller v 31.

Ridlektionerna startar igen den 6 augusti.

Issa har redan haft många ponnyaktiviteter sen hon startade i mars, och många fler kommer i höst.

Både Jenny och Issa har ridläger under v 26, se hemsidan för info och anmälan. Issa och Dennis kommer dessutom att byta ridgrupper på måndagar där Dennis kommer att ha ponny, och Issa häst.

 

Tävlingar- i höst är Boråshoppet utökat till tre tävlingsdagar, vi har Änglahoppet, endagsdressyren i december och även Klubbmästerskapen i ny tappning över tre söndagar i november. Precis som på vårterminen kommer i höst både pay & jump och pay & ride. (se kalender på hemsidan för datum). Även Blåbärshoppning och Lingondressyr kommer igen under v 44. Är du sugen på att rida i lag under 2019 så blir det möjligt att söka stöd för laget. Mer info kommer i höst.

 

BFK's tävlingsryttare gör ofta bra ifrån sig. Vi har uppmärksammat att många av klubbens ryttare gjort många fina och bra resultat, men speciellt omnämnande ska i skrivande stund Greta Wårfors få, som tog silver i SM i fälttävlan i juni. Även Cajsa Björkman blev åtta. Esther Högdahl och Emma Johansson har också tävlat flitigt och framgångsrikt under våren i hoppning. Alma Carlen är uttagen till NM i Childrens(!). Lägg gärna upp dina resultat i BFK's Sport och tävlingsgrupp på FB så vi ser vad alla gör ute på tävlingsbanorna.

 

Sponsorskampen. Vill ditt företag vara med i höstens tävling företagen emellan? En riktig kamp! Du väljer häst/ ponny och är med som hästsponsor under året. Frågor till sara@borasridhus.se

 

Medlemsstallet Under våren har vi gjort en enkät som gått ut till våra medlemsuppstallade. Vi ska även tillsammans med personal och uppstallade se över de rutiner vi har. I höst kommer vi att börja sjösätta den handlingsplan vi arbetar fram. Vi har även prioriterat att ventilationen i stallet fungerar som de ska.

 

Klubbkläder och schabrak- vill du beställa klubbkläder så åker du till Hööks och shoppar! De broderar klubbloggan (och ditt namn) på plagget du väljer. Vill du köpa ett schabrak så har vi på klubben också.

 

Den 2 september har vi MEDLEMSDAG på ridhuset- bla hoppträningar, sitsträning, uteritt och femkamp finns på schemat.

Anmälan till kansli som vanligt.

 

I övrigt i höst ger vi dig och övriga fler chanser att rida. Boka med företaget eller kompisarna en ridkurs.

 

Kansliet stänger för sommaren den 20/6 och vi är på plats den 30 juli igen.

 

Vi önskar alla våra medlemmar en riktigt härlig sommar! / Personalen på BFK