Styrelsen informerar

28. august 2018

Information från styrelsen

 

Varmt välkomna till en ny termin på BFK!

Vi i styrelsen vill gärna informera om vad som är på gång i verksamheten och vad vi har arbetat med de senaste månaderna.

Under våren har vi bland annat gjort en medarbetarundersökning som fick bra resultat.  Vi har också gjort en undersökning i medlemsstallet för att få information om hur vi kan förbättra verksamheten där. Verksamheten har redan implementerat en del förändringar som exempelvis senare insläpp av hästarna och vi kommer att fortsätta arbeta löpande med förbättringar under hösten.

 

Vi hade innan sommaren en revision av vårt miljöarbete då vi är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att man går igenom sin verksamhet, hittar sin största påverkan på miljön och därefter sätter upp mål och en handlingsplan för förbättringar. En av våra största utsläppskällor är energiproduktionen och vi har arbetat för att få solpaneler på ridhuset, vilket skulle minska våra utsläpp och våra kostnader betydligt. Förhoppningsvis kan vi få till det närmaste året.

 

Klubben har för tillfället ansträngd ekonomi, bla pga stora kostnader i och med höinköp, och vi agerar på olika områden för att stabilisera läget. Vi genomförde ett sponsormöte i mindre skala i våras där vi berättar om vår verksamhet och våra projekt som vi har till exempel tillsammans med Ätstörningsenheten på SÄS.  SÄS berättade om de fina resultat projekten har. Vi har nu också påbörjat ett projekt för barn med autism.  Då Sponsorsmötet föll väl ut vill vi genomföra ett nytt i större skala under hösten.

Vi vill också att sponsorpengar rent generellt i Borås ska fördelas mer jämställt, då 80% av pengarna idag går till pojkar. Sponsrar man BFK satsar man på en mer jämställd framtid. Dessutom har det i forskning visat sig att stallet är en plantskola för tjejer som ofta blir framtida ledare i näringslivet. 

 

Nytt är också att man kan sponsra en lektionshäst/ponny och då får företagets logga på schabraket och namnskylten samt får vara med på en tävling vi kallar Sponsorskampen.  Hör av er till vår ridhuschef Sara om ditt företag vill vara med!

 

Vår stora tävling Gina Tricot Grand Prix gjorde sitt sista år i år och vi är så tacksamma för den stora och ovärderliga insats som Helen Hagström som tävlingsledare gjort och alla som engagerat sig ifrån ansvariga till funktionärer.  Det kommer i mars 2019 att bli en ny GP som 4 dagars tävling på elitnivå vilket vi ser fram emot.  

 

På ridskolan har vi en del nyheter bland annat kan man hyra storhäst på torsdagar och vi har haft uteritter.  Vi har fritidsgård på tisdagar och onsdagar och vi kommer att ordna en hel del spännande aktiviteter allt från lingondressyr till klubbtävlingar.

 

Nu på söndag 2/9 har vi en dag för alla medlemmar kl. 9-13. Då kommer vi att ha ponnyridning, pyssel i stallet, clinic med Victoria Carlerbäck, tipspromenad och mycket mer.

 

VARMT VÄLKOMNA!

Önskar er en härlig hästhöst.

Styrelsen genom Jenny Larsson (Ordförande)

jenny@progresshr.se