Viktig info

1. marts 2019
UPPDATERING SMITTA ���� 2019-03-05
 
Provsvaren har återkommit från veterinär och påvisade ingen smitta! Ponnyn har inte haft feber under helgen och är helt som vanligt. Den kommer att stå i karantänstallet fram till fredag den 8/3 för att säkerställa.
Vi är glada att ägarna tillsammans med veterinär och oss tog det beslutet och vi är ännu gladare att det inte påvisade något. Normalt har vi kanske inte reagerat så mycket men vi ville vara försiktiga. Vi kommer som en fortsatt försiktighetsåtgärd och från rekommendation av veterinären att hålla vår anläggning stängd till fredag den 8 mars.
 
Vi har uppdaterade rutiner för smittskydd som vi fortsätt kommer att följa.
Vi uppmanar också alla uppstallade samt de som kommer till oss för att rida att fortsätta med de rutiner för förebyggande smittskydd som rekommenderas.
Dvs tempa era hästar regelbundet, använd virkon, byt kläder och hälsa inte på andra hästar i onödan.
Ta också reda på hur stallet eller ridhuset du besöker jobbar med smittskydd.
 
Viktigt är att var och en tänker på förebyggande smittskydd när det gäller exempelvis veterinärbesök, hovslagare och naturligtvis träning och tävling.
 
Nu siktar vi på att köra våra återstående kurser och tävlingar som vanligt under våren.
 
/ Krisgruppen på BFK, Birgitta Losman, Sara Eriksson, Josefina Larsson och Viktoria Carlerbäck

VIKTIG INFO!!  

 

Under gårdagen den 28 feb hostade en medlemsuppstallad ponny hos oss. Den visade ingen temp. Under morgonen hade den en mycket liten tempökning men redan kl 10 helt normal temperatur. Inget näsflöde eller symptom över huvudtaget. Det var en månad sen ponnyn var utanför vår anläggning, borta på annan plats. Veterinär har självklart tagit prov.

 

I rådande läge i Sverige med smittor så har vi satt den i karantän. Det är en försiktighetsåtgärd från vår sida. Vi hoppas att våra åtgärder är överdrivna men i dagens läge känns det rätt. Vi har våra hästar på anläggningen, ridskolehästar och medlemsstallshästar att tänka på. Veterinären var i morse inte direkt orolig men som sagt vill vi ta det säkra före det osäkra.

 

Vi hade sedan innan i styrelsen tillsatt en krisgrupp för smittoläget bestående av vår ordförande Birgitta Losman, vice ordförande Josefina Larsson, verksamhetschef Sara Eriksson samt Viktoria Carlerbäck. Vi har i den gruppen beslutat att ställa in vår ponnytävling den 9-10 mars.

Vi har också beslutat att stänga vår anläggning tills provsvaren är på plats nästa vecka.

 

 

Med stänga menas att ingen häst kommer till eller lämnar anläggningen.

 

Ridlektionerna pågår som vanligt.

 

 

  1. 1.     Våra ridlektioner pågår som vanligt.

 

  1. 2.     Du som ridelev måste byta skor, kläder och hjälm om du varit i annat stall innan du kommer hit. Även om du planerar att åka till annat stall efter du besökt oss.

 

 

  1. 3.     Använd enbart hästarnas egen utrustning så som borstar, skydd och träns. Alltså inga egna borstar eller utrustning.

 

 

  1. 4.     Tänk på att rengöra skor, ridstövlar, chaps med VIRKON.

 

 

Mer info kommer löpande.

Sara Eriksson