GRUPPER


Borås Ridhus har en väl genomarbetad utbildningsplan som följer all verksamhet som bedrivs på ridskolan. Utbildningsplanen skall bland annat vara ett redskap för instruktören så att alla delar i utbildningsplanen ingår i ridutbildningen. Det är också en garanti för er som elever att veta att vi följer samma plan oavsett vilken instruktör ni har. Utbildningsplanen följer allt från knattegrupper till specialgrupper i de olika grenarna. I utbildningsplanen ingår dressyr, hoppning, ridning i terräng och teori.


Ridutbildning PONNY

 

ROSA

Första steget handla om att lära känna hästen tillsammans med en ledare. Vi övar på start, stopp och styrning i skritt och trav med ledare som hjälp.

VIT

Här tränar vi på att göra iordning hästen före och efter lektionen utan hjälp. Vi fortsätter gå igenom hjälperna för start, stopp och styrning i skritt och trav utan ledare.

GRÖN

Vi går igenom och läs oss mer om hästens färger, tecken och utrusning. Vi fortsätter utveckla oss i skritt och trav och även galopp tills samtliga gångarter behärskas.

RÖD

Hästens skötsel, anatomi och naturliga beteenden har en betydande roll i denna grupp. Vi utvecklar grundridningen i samtliga gångarter och hoppning introduceras under lektionstid. 

GUL

Vi går igenom mer grundläggande hästens förutsättningar för arbete, foder och träning. Fortsatt utveckling av grundridning i samtliga gångarter samt hoppning.

BLÅ

Här fördjupar vi vår kunskap om hästen.

ORANGE

Här fördjupar vi vår ridkunskap i dressyr och hoppning.

TRAINEE

Denna grupp är till för dig som brinner för hästar och vill lära dig mer. Här fördjupar vi vår kunskap om hästen under lektionstid som sker två gånger i veckan. Du hjälper även knattarna på ridskola och är även behjälplig i idrottsskolan.

TTE Tränings- & Tävlingselev

I denna grupp ses vi två gånger i veckan och målet med vår ridning är att träna mot att komma ut på tävling.

Ridutbildning HÄST

 

GRUPP 1

Vi rider själva och kontrollerar hästen i skritt, trav och galopp.

GRUPP 2

Här fortsätter vi med hästens alla gångarter och börjar samtidigt med bommar och hinder 

GRUPP 3

I denna grupp fortsätter din ridutbildning med ökad inverkan på hästen

GRUPP 4

Fortsatt fokus på din ridutbildning. Här kan du även börja anmäla dig på våra klubbtävlingar.

GRUPP 5

Ökade krav på sits och inverkan.

Specialgrupp

Inriktning dressyr eller hoppning

TTE Tränings- & Tävlingselev

I denna grupp ses vi två gånger i veckan och målet med vår ridning är att träna mot att komma ut på tävling.