Nyheter

28/11/2021


 

Du lyssnar väl på Ridhuspodden?

 

12/1

Hyra häst– 3,4 och 5:e januari- Anmälan genom Hippocrates.

 

29/11 December- det är nu det händer!

24 dec Julmorgonskadrilj– anmäl till ridning eller stallmys där vi tar hand om hästarna. Julaftons morgon.

12 dec Julshow kl 15.00 i stora ridhuset. Lucia, hästshow, paketrim, ponnyridning och julsaga.

19 dec Käpphästtävling- DM– distriktsmästerskapen. Kl 12.00

Anmälan på Västergötlands ridsportförbunds hemsida. Man delas upp i åldersgrupperna upp till 12 år samt från 13 år upp till 18 år. Klasserna är *30cm *50cm *70cm. Final på GHS!! Välkommen med din anmälan. Anmälan HÄR

4-5 dec Dressyrtävling. Start kl 15.00 lördag och start kl 8.00 söndag. Startlistor i Equipe.

 

9/11

KM hoppning 28 november – Proposition  Anmälan TDB (privatryttare)

2/11

KM dressyr 21 november – Proposition  Anmälan TDB (privatryttare)

1/11

Nu är det dags för Grönt kort kurs. Mer info och anmälan hittar du via länken.

25/10

Trygg i ridsporten. SvRF jobbar för en trygg och schysst ridsport. Via länken hittar du både verktyg för ett förebyggande arbete, och kontaktuppgifter om du behöver hjälp eller stöd. BFKs kontaktpersoner om man behöver hjälp eller stöd är just nu Sara; sara@borasridhus.se. Fler kontaktpersoner hittar du här inom kort!

22/10

Ungdomssektionen i BFK är väldigt aktiva med kurser och aktiviteter för våra barn och ungdomar. Hitta till deras Instagram ”ungdomssektionenbfk” där information finns om deras aktiviteter.

22/10

Ny hopptävling, endags den 31/10 där vi självklart vill ha hjälp av flera medlemmar. Perfekt ”första gång” om du inte varit funktionär förut! Kontakta din ridlärare, kansliet eller mejl till kansli@borasridhus.se

11/10

Medlemsmöte för BFKs medlemmar; 20/10 kl 19,30 om att en ny sträckning av järnvägen kan komma att påverka om klubben kan ligga kvar där vi ligger idag.

VAR?: Teamsmöte Klicka HÄR för anslutning

11/10

TEORIVECKA hela v 41. Se instagram för schema. Alla ridskoleelever har också fått mejlat veckans innehåll.

10/10

Pay and Jump: Anmälan och proposition finns på TDB. OBS! Endast öppen för privatekipage.

19/9

Pay and Ride: Anmälan och proposition finns på TDB. OBS! Ridskoleryttare anmäler via kansli@borasridhus.se efter godkännande från ridinstruktör

23/8

Hoppträning för Amanda Ericsson: Anmälan på den här länken

19/8

Intensivkurs ponny grupp röd- TTE 28-29 aug. Anmälan på Hippocrates.

9/8

Första dagen på ridskolan! Logga in på Hippocrates för att anmäla eller se din ridtid.

14/6

Den 24/6 är sista dagen på ridskolan och den 28, 29 och 30 juni är våra sista kurser och ridläger för vårterminen. Vi startar upp HT med ridskolans första dag v 32 måndagen den 9/8. Under v 31 kan du se din ridtid på Hippocrates.

7/6

Var du med och svarade på vår enkät? Här ser du ett sammandrag av svaren

4/6

Hitta till vår youtubekanal

3/6

Hitta vårt senaste styrelseprotokoll här

31/5

Vi är Miljödiplomerade för ännu ett år! Vi har haft revision av Miljöstrategen och är godkända för ännu ett år framåt. Nyfiken på vad vi gör? Kontakta sara@borasridhus.se

21/5

Du lyssnar väl på Ridhuspodden? Nytt avsnitt finns ute nu.

20/5 BFK tshirts!

Nu kan du köpa din BFK- tshirt. 120 kr swish och det finns från XS till XL herr. Köp i kansliet eller be din ridlärare om hjälp.

18/5

Klubbens ungdomssektion Halali säljer Ravelli sportkläder och andra fina saker- sponsra dem genom att köpa några fina handdukar och kanske nya träningskläder? HÄR hittar du länken

14-16/5 Dressyrmeeting

Vi ser fram emot att vårt årliga Dressyrmeeting, dressyrtävling för yrkesverksamma ryttare. Publikfritt event så enbart öppet för tävlande, medföljande och funktionärer. Resultat går att följa via Equipe.

29/4

Efter en längre tids skadebekymmer har vi idag efter samråd med veterinär tagit farväl av vår fina Monique.

28/4

Idag hade klubbens nybildade utvecklingsgrupp sitt första möte. Även om det inte är slutgiltigt bestämt att den nya järnvägen tvingar oss att flytta, måste vi vara beredda på det. Dagens möte visar på att gruppen har en god framtidstro kring en flyttad verksamhet. Nästa steg är samtal och möten med kommunen för att diskutera våra önskemål vid en ev. flytt. Utvecklingsgruppen består av Sara Eriksson, Malin Nilsson, Stina Friggerdal, Victoria Carlerbäck samt Dag Ekner. Om ni har frågor på vägen är ni välkomna att kontakta ovanstående personer.

 

20/4 Nya dragningen av järnvägen

En utvecklingsgrupp är startad av Styrelsen.

Utvecklingsgruppen har startats för att ligga i framkant om klubben tvingas att flytta på grund av hur den nya järnvägen kommer att dras. Det handlar om att styra ytor, önskad verksamhet, geografisk placering osv.

För att få ut mesta möjliga från gruppen kommer den även arbeta med hur vi kan utveckla klubbens verksamhet på befintlig plats.

Det var en av anledningarna till att vi gjorde en medlemsenkät för att få in konstruktiva förslag. Enkäten är kort med en fråga hur högt man skattar klubben samt två förbättringsförslag.

Götalandsbanan

Trafikverket har nu lämnat in ett förslag, ett förstahandsval, om den nya snabbjärnvägen mellan Borås och Göteborg, där dragningen och tågstationen hamnar vid ridhuset. Läs gärna mer i media.

 

1/3 Borås Grand Prix inställt

Årets GP den 18-21 mars ställs in pga EHV-1 viruset som uppkom i Valencia

28/2 Årsmöte

Årets årsmöte sker digitalt

 

Coronarestriktioner 2021

  • Personer med förkylnings- eller sjukdomssymptom ska INTE besöka Borås Fältrittklubb
  • Tvätta händerna, med tvål och rinnande vatten, alt handsprit.
  • Är du sjuk, även med milda symtom, ska du inte komma till ridskolan alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
  • Hosta/nys i armvecket

Vi följer kontinuerligt myndigheternas beslut och Svenska Ridsportförbundets rekommendationer.